Daikin Altherma hoge temperatuur systeem

 1. LUCHT-WATER-WARMTEPOMP

  • 1A Buitenunit: Efficiënt gebruik van energie uit de lucht.

   De buitenunit onttrekt warmte aan de omgevingslucht. Deze warmte wordt via koelmiddelleidingen naar de binnenunit geleid.

  • 1B Binnenunit: Het hart van het Daikin Altherma-systeem.

   De binnenunit ontvangt de warmte van de buitenunit en verhoogt de temperatuur verder tot watertemperaturen van max 80°C, geschikt voor verwarming met radiatoren en als sanitair warm water. Het unieke cascade-compressorconcept van de Daikin warmtepompen (één in de buitenunit / één in de binnenunit) garandeert zelfs op de koudste winterdagen een optimaal comfort zonder elektrische bijverwarming.

 2. SANITAIRE WARMWATERTANK: VERLAAGT UW ENERGIEVERBRUIK

  Door de hoge watertemperatuur is Daikin Altherma ideaal voor de productie van sanitair warm water zonder elektrische bijverwarming. Door de snelle opwarming van sanitair warm water kan er bovendien met kleinere boilers worden gwerkt. Voor een gezin van ca. 4 personen is de standaardtank de beste oplossing. Voor woningen met een grotere warmwaterbehoefte is er een grotere tank beschikbaar.

 3. GEBRUIKERSINTERFACE

  De handige gebruikersinterface van Daikin Altherma zorgt voor een eenvoudige, snelle en handige regeling van de ideale temperatuur. Deze maakt een zeer nauwkeurige meting mogelijk en daardoor een nog optimaler comfortniveau en zuinigere werking.